Cici’s
Zwijmelen op Zaterdag

Z.O.Z Laat het los

Laat los wie je denkt te moeten zijn was een tekst die ik ooit las in een boek. Eigenlijk is deze zin best wel toepasselijk is in mijn leven. Vroeger als kind en tiener paste ik mijn zo vaak aan zodat een andere mij misschien wel leuker zou vinden en de perfecte persoon in hun ogen. Het maakte niets uit wat ik deed en de goedkeuring waar ik juist op hoopte kreeg ik natuurlijk nooit. Kwetsend is het om maar altijd te horen dat je niet goed genoeg bent en dat je niet perfect bent. Je wilt niet weten wat ik allemaal om mijn oren heb gekregen en wat mensen tegen je durven te zeggen en wat heel erg kwetsend voor mij was. Het was echt een enorme strijd voor mij en ik weet niet eens of ze wel door hebben dat het mij als persoon zo beschadigd heeft of dat het hun überhaupt wel wat boeit. 

Op een gegeven moment ga je zo maar leven, je bent niet goed genoeg je bent dom niemand geeft om jou. Mijn hele leven lang deal ik al met zulke mensen iets waar ik niet om heb gevraagd maar toch krijgt. Het leven is niet altijd leuk en eerlijk voor mij geweest en dan met dit er naast te dealen ben ik uiteindelijk paar jaar terug in een depressie geraakt. Mijn psycholoog vond het niet echt vreemd en was juist verbaasd dat ik het zolang vol heb weten te houden. Ze zei zelf tegen mij: je weet half niet eens hoe sterk je bent dat je dit soort dingen hebt doorstaan en nu nog voor mij zit. Het heeft mij veel tijd en sessies gekost voordat ik dat zelf ook in zag.

Nu nog steeds ben ik lerend, maar maak mij minder druk om wat een andere persoon van mij vind. Zolang ik maar trots op mijzelf kan zijn en ik vind dat ik het goed doe. Dat is als enige wat belangrijk is en heel soms als iemand iets naars zegt. Dan verteld dat meer over hun dan over mij en zijn het hun onzekerheden en niet die van mij. Wat ik heb geleerd is dat deze mensen het niet verdienen om in je leven te zijn en dat je soms maar beter afstand van hun kunt nemen.

Ik hoop dat Quinn hier zo min mogelijk mee te dealen heeft. Al denk ik wel dat hij vaak ook word uitgepikt omdat hij ADHD en Autisme Spectrum stoornis heeft. Ik hoop dat wij hem het gevoel geven dat hij er wel mag zijn en dat hij voor ons goed genoeg is. En een ieder die vind dat het niet zo is ga ik graag de strijd mee aan en ban ik ze voorgoed uit zijn en ons leven.

Nummer van Christina Aguilera- Fighter draaide ik vroeger veel op mijn kamer als ik bijvoorbeeld gekwetst voelde. Ik beeldde mij in dat ik dit tegen hun stond te schreeuwen.

Nummer van Glee – Brave is origineel van Sara Bareilles, maar de versie van de 2 glee dames kwam ik tegen toen ik de serie keek. Deze heb ik in mijn donker periode plat gedraaid en zelfs nu als ik mijn rot voel draai ik hem geregeld. Het is inderdaad beter om te zeggen wat je dwars zit dan je stil te houden. Dus laat los wie je denkt te moeten zijn🖤

 

Voor meer zwijmelen op zaterdag kijk bij Melody❤ 

22 Comments

 • Karel

  ha die Cincia
  de muziek laat ik voor jou 🙂
  een zeer goede spreuk van Walt Disney
  jij hebt er goed aan gedaan , je leven lang om boven die pestkoppen te staan
  het leven is nooit eerlijk , maar je leeft nu een gelukkig leven
  laat wat eens was los , niet makkelijk dat weet ik , maar je kunt het

  Quinn zal ook wat te verduren krijgen , maar met zo’n moeder staat hij er ook boven

  fijne avond groet

 • Marie-louise

  Knap geschreven zus😘😘..
  En neem van mij aan je mag er zeker zijn.. jee bent de beste zus die ik mij kan wensen en een top mama voor je zoon en bonus dochter❤🌹..
  Dikke kus en knuffel💋

 • Joanne

  Mensen weten niet half wat ze een ander aandoen. Ik kan er over mee praten.
  Op de lagere school gepest, de middelbare school, mijn eerste baan en later door buurvrouwen in de straat waar ik woonde. Ik vroeg aan Hubbie of ik soms iets op mijn voorhoofd had staan. “Hier moet je zijn”.

  Altijd als laatste gekozen worden met gym, altijd het pispaaltje. Een bril en een beugel hielpen niet echt mee. Het heeft voor veel verdriet gezorgd. Ik kreeg straatvrees toen ik zeventien was. Ik heb heel wat dokters afgelopen. Ik had een laag zelfbeeld. Want iedereen zei dat ik niets voorstelde. Op het laatst ga je dat ook geloven.

  Het heeft mijn leven enorm beïnvloed. Maar ik ben er sterker uitgekomen. Met zweet in mijn handen mijn rijbewijs gehaald. Een enorme uitdaging voor iemand die maar tot het tuinhek durfde te lopen.

  Nu probeer ik zoveel mogelijk naast mij neer te leggen wat andere mensen van mij vinden. Links of rechtsom, je doet het nooit goed.
  Het gaat er om wat je zelf vindt. Laat niemand anders je wat wijs maken.

  Ik ken je niet zo goed. Maar wat ik heb gelezen, alleen maar respect!
  Je bent een doorzetter, je komt er wel.

  Liefs Joanne

  • Cici

   Idd ik weet niet of ze het door hebben of dat hun überhaupt wat scheelt. Ik ken je gevoel en ik dacht dat het ook mijn voorhoofd stond. De mensen waarvan je niet verwacht die kwetste je het hardst. Zelfs leraren op school gaven mij het gevoel dat ik dom was. Terwijl ik afstudeerde met de hoogste cijfers van de klas met cijfers van 9,7 en 9,1. Ik kreeg alsnog het advies dat ik niet niv 3 aan kon. Na zoveel jaar steeds te moeten bewijzen dat ik het juist wel kon ben ik maar gestopt met school.

   Het is vervelend om te horen wat jij allemaal heb moeten door staan. Maar diep respect voor jou❤️

   Liefs Cincia

 • Marlies Haveman

  Je mag inderdaad heel erg trots zijn op jezelf, kijk naar wat je allemaal al hebt bereikt. Je bent een heel mooi mens. En ik ben in ieder geval hartstikke trots op jou. 😘

 • joke

  Wat mooi geschreven! Je bent prachtig zoals je bent laat je door niemand een ander beeld van jezelf aanpraten! En dit zegt zeker meer over hen dan over jou of ze zijn dom en/of ongevoelig dat zij zich niet kunnen verplaatsen in een ander dat ze dit niet door hebben of ze zijn pestkoppen die het wel weten maar juist iemand pijn willen doen of ze zijn zelf onzeker en voelen zich wat beter als ze een andere omlaag halen en ja zulke mensen ben je niet nodig in je leven. Wees trost op jezelf meid hoe ver je gekomen bent en je het leven hebt wat bij je past en goed voor jou en je gezin is. Ik ben wel trots op jou! 😘

  Mooie muziek heb je gekozen ! Brave is een top nr en ander welke ik goed vind is stronger van Kelly Clarkson

 • Dwarsbongel

  Goede muziekkeuze bij je verhaal, en inderdaad brave, moedig dus, dat je het zo vertelt.
  En je bent niet alleen, en zijn veel meer mensen die dezelfde problemen hadden of hebben.
  Vraag je maar gewoon af bij een vervelende opmerking wat het over die persoon zelf zegt, en misschien moet je dan medelijden met hem/haar hebben… 😉

  • Cici

   Dank je wel.
   Ja dat kan ik steeds makkelijker het is natuurlijk makkelijk om iemand te beoordelen zonder dat diegene naar hun eigen onzekerheden kijken.

   Groetjes Cincia

krabbel gezellig mee

%d bloggers liken dit: