Cici’s
Persoonlijk

Zussen dag

Vorige week zaterdag werd ik gebeld door mijn zusje of ik het leuk zou vinden om met haar donderdag naar Walibi spooky days te gaan. Nou daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen😂 Eenieder die mij kent weet dat ik een enorme Halloween fan ben en dat ik het eigenlijk jammer vind dat het hier weinig in de regio wat aan gedaan word. Dus donderdag stap ik rond 8 uur het openbare vervoer in om richting Zwolle te reizen. Op het station wacht Marie-Louise op mij om met de auto richting Walibi te reizen. Iets na 10 uur komen wij daar aan en beginnen eerst met een warme drankje en het kaart te ontdekken.

Ik heb nog getwijfeld om mijn foto camera mee te nemen maar aangezien die dag meer zou bestaan uit attracties te bezoeken vond ik het eigenlijk heel zonde. Voor deze dag werkt onze telefoons ook prima voor plaatjes schieten. Het aankleding van het park is geweldig en wat fijn is dat ze ook rekening houden met de kleine en ook soms grote bezoekers die niet zo van enge dingen houden. Bij de kassa kun je een gratis badge krijgen zodat het voor de scare actor’s duidelijk te zien is dat ze niet in buurt mogen komen. Er is tevens maar een klein gedeelte in de park waar ze je kunnen laten schrikken. Het is fijn dat Walibi dit aanbied, want niet iedereen hou ervan. Mijn zusje hou niet van het onverwachte schrikeffect of dat ze haar mogen aanraken. Nou is het beleid in Walibi sowieso dat de scare actor’s je niet mogen aanraken behalve als je the clinic bezoekt tijdens fright nights, maar daar teken je ook een contract voor.  

Het eerste scare zone waar wij komen is Pirates Cove, Je merkt gelijk dat je in de wereld van piraten bevind. De aankleding is wederom prachtig gedaan en veel aandacht aan besteed. De scare actor’s dragen minder schmink, waardoor ze niet erg eng uit zien. Het mooiste aan spooky days is dat de actor’s nu allemaal een verhaallijn hebben en mogen praten. Tijdens Halloween fright night praten ze namelijk niet. Ik vind dit aan de ene kant wel fijn, want zo zit je meer in hun wereld. Zoals deze waarzegster kwamen wij geregeld tegen en elke keer zocht zij interactie met ons op.

Het is een keer fijn om zonder kinderen naar een Attractie park te gaan, want onze kids zijn niet erg heldhaftig en durven in veel dingen niet. Marie-Louise en ik waren vroeger als kinderen super dol op achtbanen en dat was een van de weinige attracties die wij nooit oversloegen. Ons vorige bezoek aan Walibi hadden wij geen enkele achtbaan gedaan, omdat wij zo’n 2 a 3 uur in de rij stonden voor verschillende haunted house’s tijdens fright night waardoor er weinig tijd overbleef voor bezoek aan attracties. 

Walibi heeft 7 achtbanen waarvan Marie-Louise en ik er 5 hebben gedaan de 2 missende achtbanen vonden wij beide vrij heftig, omdat je met de benen los hangt. Untamed is de nieuwste achtbaan in Walibi en stond hoog op het lijstje van Marie-Louise. Vorig jaar ben ik in Toverland geweest en daar was ook een achtbaan die van hout was. Nou ik ben daar dus vrij beroerd en al shakend uitgekomen. Dus toen ik erachter kwam dat Untamed  ook van hout was had ik zo’n voorgevoel dat ik het zelfde  gevoel weer zou krijgen. Maar goed het kan ook zijn dat het dit keer wel anders zou uitpakken. Aangezien Marie-Louise deze heel graag wou doen heb ik besloten om gewoon mee te gaan. Nou ik ben er dus achter gekomen dat houten achtbanen niks voor mij is terwijl Marie-louise het uitgilde van plezier en ik gilde naar haar dat ik haar haatte en dat ik in deze achtbaan zat. Het rare is eigenlijk dat achtbanen die over de kop gaan ik juist super leuk vind en houten achtbanen totaal niet leuk. Marie-Louise vind de Goliath vreselijk, terwijl ik die juist weer geweldig vond😁

Het was een geweldige zussendag en zeker voor herhaling vatbaar. Het weer was heerlijk met af een toe een zonnestraaltje erbij. Marie-Louise en ik waren zo aangestoken met de Halloween sfeer in Walibi dat wij hebben besloten om volgend jaar zeker weer naar Walibi te gaan, maar dit keer voor Halloween Fright Night’s. Ik hoop stiekem dat mijn broertjes ook gezellig mee gaan en dat wij een broers en zussen dag kunnen houden.

Als je hieronder op de foto’s klikt kom je in de albums terecht van de foto die wij zussen hebben gemaakt.

Marie-Louise bedankt voor de gezellige dag en ik kan niet wachten tot april voor ons volgende zussen uitje❤❤

6 Comments

krabbel gezellig mee

%d bloggers liken dit: